Linkbuilding draagt bij aan een hogere positie in google. Een hoge positie in Google is voor elke bedrijf fysiek of online gunstig. Door een hogere positie creëer je een beter vindbaarheid en meer ‘clicks’ op je website. In dit artikel staat een uitgebreide uitleg van linkbuilding en wat hiervan de mogelijkheden zijn.

 

Wat is linkbuilding

Linkbuilding is in het kort het generen van links vanaf gerelateerde websites naar gerelateerde pagina’s op uw eigen website. Het doel hiervan is het populairder maken van de eigen website en een hoger zoekresultaat creëren en zoekmachines zoals Google. Linkbuilding lijkt makkelijker dan dat het is. Een linkprofiel moet er natuurlijk uitzien, zo moet je ervoor zorgen dat de links naar je websites niet op rare pagina’s komen maar alleen op serieuze websites.

 

Mogelijkheden

De linkbuilding voor uw eigen bedrijf doen is zeker mogelijk. Echter moet u wel verstand hebben van wat u aan het doen bent. Belangrijk is als u de linkbuilding van uw websites zelf wilt gaan doen dat u voldoende informatie opzoekt over het linkbuilden. Wanneer u dit gaat doen: bekijken het volgende kopje ‘Tips’. Een andere mogelijkheid is het uitbesteden van uw linkbuilding. Er zijn verschillende bedrijven bij wie u dit kunt laten doen. Echter moet uw wel goed opletten aan wat voor bureau u uw linkbuilding uitbesteed. Er zijn verschillende bureaus die u binnen een aantal weken een toppositie in Google en duizenden linkjes beloven echter is de kans dat dit waar gemaakt kan worden bijna nihil.

 

Tips  

Wanneer u de linkbuilding van uw bedrijf zelf wilt doen zijn er verschillende dingen waar u op moet letten:

 

  • Zorg dat de linkjes relevant zijn aan uw website. Wanneer u een fietsenwinkel heeft is het niet relevant om op een websites van een dierenwinkel een link te plaatsen.
  • Zorg voor afwisselende anchor teksten. Gebruik niet iedere keer dezelfde zoekwoorden.
  • Zorg voor diversiteit is domeinen. Meerder linkjes op een websites biedt nauwelijks resultaat.
  • Zorg dat jouw links niet alleen naar je homepage leiden maar ook naar verschillende categorieën

Door Stramark