We werken en/of leren eigenlijk allemaal wel, we werken bij een bedrijf of instelling en sommige mensen hebben een eigen bedrijf. Andere mensen volgens school of een vervolgopleiding. Kortom, de meeste van ons ontwikkelen zichzelf, verdienen hun brood en/of doen wat voor de rest van de maatschappij.

Sommige mensen kunnen school en werk goed moet elkaar combineren, dit gaat dan eigenlijk vaak over een bijbaantje en ligt de prioriteit toch op school. Andere mensen maken deel uit van een bedrijf en hebben hier een voltijd baan, waar de meeste blij mee zullen zijn. Als deze mensen wat kennis over een bepaald onderwerp bij willen leren gaat dit vaak lastig doordat ze geen tot weinig tijd hebben door de weeks. Er zijn veel mogelijke bedrijven die leerprocessen aanbieden voor werkend Nederland, hier wordt echter ook gebruikt van gemaakt. Het volgen van een opleiding naast een huidige baan is erg populair tegenwoordig.

Een Blended Learning app maken helpt bij het leerproces van werkend personeel. Blended learning is kort gezegd het online en offline leren van een bepaald onderwerp, dit kan ook naast je huidige baan. Als je een blended opleiding volgt is dit een gevarieerd proces, de ene keer krijg je les van een leraar of lerares en de andere keer kan je thuis aan de slag met een quiz bijvoorbeeld. Blended learning is leuk, uitdagend en motiverend om te volgen. Dit kan zelfs naast een huidige baan.

Of het nemen van een opleiding naast je huidige baan nodig is hangt af van verschillende persoonlijke kwesties. Denk hierbij aan het opleidingsniveau dat je nodig hebt voor je baan, als je hier boven ligt en je weet veel dan is het misschien niet nodig. Mocht je iets minder kennis en ervaring hebben dan de rest dan is het misschien nog niet eens zo’n verkeerd idee. Leren is nooit slecht voor je ontwikkeling en zal voor niemand schadelijk of iets dergelijks zijn dus leren naast een huidige baan is nooit verkeerd.

Door Stramark