Wat is Zoekmachine Optimalisatie?

Zoekmachine Optimalisatie: Verschillende technieken kunnen ervoor zorgen dat uw website goede posities krijgt in de normale resultaten van zoekmachines. Ook wel de organische zoekresultaten of ‘het linkerrijtje’ genoemd. Zoekmachine Optimalisatie wordt ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd.

Het belang van vindbaarheid

De vindbaarheid van uw website is van belang omdat Internetgebruikers in toenemende mate websites vinden via zoekmachines. Ieder jaar worden er weer meer zoekopdrachten bij zoekmachines uitgevoerd. Omdat er inmiddels ontzettend veel websites zijn, is het van belang dat uw website vindbaar is.

J8 Zoekmachine Marketing helpt u om uw website goed en veilig te optimaliseren. Voor verschillende bedrijven hebben wij inmiddels met goed resultaat optimalisatie trajecten toegepast. Vraag eventueel naar onze referenties.

Topposities in de onafhankelijke zoekresultaten

Wilt u dat uw website goed vindbaar wordt binnen de onafhankelijke zoekresultaten van de belangrijkste zoekmachines? Gezamenlijk met u zorgen wij er voor dat uw doelgroep u optimaal weet te vinden!

Organic Search (zoekmachine optimalisatie)

Veel websites zijn niet goed vindbaar in zoekmachines omdat er in de opbouw van de website te weinig rekening is gehouden met de werkwijze van een zoekmachine. Een zoekmachine verkrijgt haar zoekresultaten door op regelmatige basis websites te ‘spideren’. Dit proces bepaalt waar de website binnen de zoekresultaten wordt gepositioneerd. Tijdens dit proces stuiten zoekmachines vaak op obstakels, waardoor een website niet of slecht vindbaar is in de zoekmachines.

Met Organic Search worden obstakels voor zoekmachines aangepakt. Hierdoor ontvangt uw website een toenemend aantal relevante bezoekers via de zoekresultaten van de belangrijkste zoekmachines.

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende manieren om hogere posities in zoekmachines te krijgen. Voor iedere website en de bijbehorende belangrijke zoekwoorden zijn er verschillende technieken in te zetten.

J8 Zoekmachine Marketing hanteert de volgende stappen:

  • Meting aantal bezoekers en positionering bij zoekmachines.
  • Bepaling relevante zoektermen door middel van onderzoek.
  • Optimalisatie van uw website.
  • Aanmelding bij o.a. zoekmachines, portals en webgidsen.
  • Nieuwe meting aantal bezoekers en positionering bij zoekmachines.

Als u eenmaal optimaal vindbaar bent bij zoekmachines, dan wilt u dat ook blijven. Daarom is het noodzakelijk om uw positionering bij zoekmachines continu te controleren en te optimaliseren.

Om de website bij de juiste personen of organisaties onder de aandacht te brengen, dient deze ‘zoekmachine vriendelijk’ gemaakt worden. De opzet zal volgens bepaalde technische regels gedaan worden, die de vindbaarheid van de website in de zoekmachine resultaten ondersteund.

Interesse in deze vorm van Marketing? Laat dan uw gegevens achter op ons contactformulier.

Wat levert het op?

Zoekmachine optimalisatie is een krachtig online marketinginstrument om uw website optimaal vindbaar te maken bij zoekmachines. Door zoekmachine optimalisatie zorgt u ervoor dat potentiële klanten u op Internet vinden.

Het zorgt gedurende een lange termijn voor een hoge positionering bij zoekmachines. Door de optimalisatie van de techniek en content (inhoud) van uw website verkrijgt u een hoge positionering in de onafhankelijke zoekresultaten van zoekmachines.

Zoekmachines vinden resultaten naar aanleiding van het intikken van een zoekterm in de zoekbalk. De websites die het best vindbaar zijn, relevant en populair zijn, staan vervolgens bovenaan in de resultatenlijst.

U kunt het volgende bereiken:

  • Een prominente positie tussen de onafhankelijke zoekresultaten van zoekmachines.
  • Uw organisatie, product of dienst extra onder de aandacht brengen.
  • Meer kwalitatieve bezoekers op uw website.
  • Meer kwalitatieve bezoekers op uw website.

Geïnteresseerd? Benieuwd wat het optimaliseren van uw website u kan opleveren? neem dan contact op via het contactformulier.