De laatste paar jaren is er veel verandert op het gebied van marketing. Er zijn vele promotiekanalen bijgekomen dankzij sociale media. Maar wat is nu de beste manier om uw bedrijf te promoten en u naamsbekendheid te vergroten in 2018? Dit artikel geeft antwoord op deze vraag door een de beste promotiemiddelen te noemen en uit te leggen.

 

Prijsvragen

Als er dingen gratis te winnen zijn zullen veel Nederlanders mee doen. Door een prijsvraag te bedenken met een prijs en je deze bijvoorbeeld op Facebook zet, zal uw bedrijf meerdere malen op Facebook gedeeld worden. Hierdoor zult u binnen een korte tijd voor een relatief lage prijs veel mensen bereiken.

 

Kleding

Bedrijfskleding kan een goede manier van promotie zijn. Echter is dit alleen handig voor bedrijven met fysieke winkels. Wanneer al uw personeel in dezelfde kleren loopt zal dit een verzorgde en professionele uitstraling geven.

 

Sponsoring

Het sponseren van bijvoorbeeld evenementen in de buurt of teams van een lokale club kan ook een goed promotiemiddel zijn voor een bedrijf. Wanneer de naam van uw bedrijf op bijvoorbeeld het shirt van een team staan zullen veel mensen dit zien en misschien wel uw bedrijf/winkel op zoeken. Dit is dus ook een relatief goedkope manier op veel potentiele consumenten te bereiken.

 

Animatie video

Een animatie video kunt u laten maken en kan potentiele consumenten makkelijk en snel een indruk geven van uw bedrijf. Consumenten worden steeds luier en vinden het te veel moeite om een lap tekst te lezen en vinden het veel makkelijker om een korte video te kijken waarin wordt uitgelegd wat een bedrijf doet en wat ze verkopen. Een video zal ook veel langer in het geheugen blijven van de consument.

 

Sociale media

Zoals eerder beschreven zijn sociale media tegenwoordig de promotiemiddelen waarbij u de meesten consumenten kunt bereiken ik een korte tijd. De kosten van sociale media zijn over het algemeen ook vrij laag ten opzichte van bijvoorbeeld buiten reclame of tv-reclame.

Door Stramark