Wanneer je net een nieuwe laptop hebt gekocht werkt deze nog perfect. De laptop is nog helemaal schoon, hij heeft geen beschadigingen, hij werkt nog snel en de batterij gaat lang mee. Na verloop van tijd begin je echter toch te merken dat de laptop minder goed werkt. Vaak wordt een laptop traag en de batterij gaat minder lang mee en het duurt langer om hem weer op te laden. Het is echter erg duur om meteen een nieuwe laptop te kopen. Wij hebben daarom drie tips op een rij gezet zodat jouw laptop straks weer als nieuw werkt.

 

Fris het geheugen op

In de jaren dat je je laptop gebruikt, heb je waarschijnlijk een hoop dingen op je laptop opgeslagen. Documenten van school of van werk, foto’s, filmpjes, muziek en ga zo maar door. Een hoop van deze dingen gebruik je waarschijnlijk nooit meer en deze nemen dus onnodig ruimte in op je laptop. Ga daarom eens langs alle bestanden op je laptop en verwijder de bestanden die je niet meer nodig hebt. Hierdoor zal het geheugen van je laptop minder vol zitten en dit zorgt ervoor dat je laptop weer sneller werkt.

 

Koop een nieuwe accu

Merk je dat de batterij je laptop steeds sneller is en dat het ook steeds langer duurt om deze op te laden? Dan is het verstandig om een nieuwe laptop accu te bestellen. Een accu is een stuk minder duur dan een nieuwe laptop en je zult merken dat je met de nieuwe accu meer een stuk langer met je laptop kan doen zonder dat dat je deze moet opladen. Ook helpt het om een nieuwe laptopadapter te kopen, hierdoor zal je batterij weer een stuk sneller opladen.

 

Maak je laptop schoon

Een andere manier om je laptop weer als nieuw te maken is door deze goed schoon te maken. Het beeldscherm van je laptop kun je het beste schoonmaken met een microvezeldoekje en speciaal schoonmaakmiddel voor beeldschermen. Als je de binnenkant van je laptop gaat schoonmaken is het belangrijk om eerst de oplader en de accu te verwijderen. Vervolgens maak je de binnenkant schoon met een licht vochtige doek. Wanneer je klaar bent is het belangrijk om alles weer goed droog te maken voor je de accu terugzet.

Door Stramark