Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van linkbuilding. Maar waarom maken deze bedrijven eigenlijk gebruik van linkbuilding en wat zijn de voordelen van linkbuilding voor bedrijven?

 

Linkbuilding

Linkbuilding is een methode die bedrijven gebruiken om hoger in de zoekresultaten van Google te komen. Wanneer een bedrijf op de juiste manier gebruik maakt van linkbuilding dan kan een bedrijf meer bezoekers naar haar website trekken. Echter wanneer een bedrijf  linkbuilding niet op de juiste manier toepast kan dit rampzalige gevolgen hebben.

 

Linkbuilding wordt door kenners omschreven als één van de lastigste aspecten van Search Engine Optimization. De gevolgen van als linkbuilding op een foute manier gedaan wordt kunnen desastreus zijn, zo kan het zo zijn dat als Google het algoritme van haar zoekmachine aanpast uw website meteen uit de zoekresultaten van Google verdwijnt. Het is daarom belangrijk als u van plan bent om uw linkbuilding uit te besteden dat u goed uw research doet naar betrouwbare partijen. Goede serieuze linkbuilding is namelijk nog steeds een van de belangrijkste factoren voor een hoge positie in de zoekresultaten van Google.

 

Goede linkbuilding

Het opbouwen van een goed en natuurlijk linkprofiel is van invloed op uw positie in de Google-ranglijst, maar dit is een stuk complexer dan het lijkt. Het geforceerd werken aan een zo hoog mogelijk linkaantal kan namelijk nadelig zijn voor uw website. Google wordt namelijk steeds slimmer en de kans is dat resultaten die nu profijt geven over een jaar keihard worden afgestraft. Het misbruik van deze linkjes kan er namelijk voor zorgen dat uw website helemaal uit de zoekresultaten van Google verdwijnt. Echter is het zo dat als je op een goede en serieuze manier aan linkbuilding doet kan het prima resultaten geven.

 

Goede content als basis

De meest effectieve manier van linkbuilding is het gebruik van goede content. Wanneer jouw website kwalitatief goede content bevat zoals producten, afbeeldingen, video’s of teksten dan zullen andere partijen vanzelf naar uw website linken waardoor er een natuurlijk linkprofiel ontstaat. Naast deze manier kan ook het zelf actief werken aan een goede linkbuilding strategie profijt opleveren, maar doe dit dan wel op de juiste manier!

 

Door Stramark