Bij de meeste bedrijven zijn zakelijke meetings erg belangrijk. Dit geldt uiteraard ook voor een marketingbureau. Bij zo’n meeting zal je direct een professionele indruk moeten maken. Het is van groot belang dat de andere partij een goed gevoel krijgt bij jouw bedrijf. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden bij een zakelijke meeting. Van je kledingstijl tot aan de inrichting van je kantoor, er zijn veel dingen die invloed kunnen hebben op je imago! Ben jij benieuwd hoe je zakelijke meetings nou succesvol kunt laten verlopen? Hieronder lees je een aantal belangrijke tips die je kunnen helpen.

Biedt het bezoek een kopje koffie aan

Het is misschien erg voor de hand liggend, maar het is verstandig om je bezoek altijd een kopje koffie aan te bieden. Een zakelijk overleg verloopt vaak een stuk prettiger als de andere partij comfortabel is! Zorg er dus voor dat je koffiemelk, suiker en koffiebonen hebt. De koffieautomaten die je op kantoor hebt, moeten uiteraard van hoge kwaliteit zijn. Er zitten grote verschillen tussen apparaten. Vooral grote potentiële klanten zullen direct herkennen of het om goede koffie gaat of niet. Als je een goede indruk wilt maken, dan investeer je dus ook in goede koffieapparaten!

Zorg ervoor dat je een professionele indruk maakt

Tijdens het gesprek wil je ook zelf goed voor de dag komen. Verwacht je dat de andere partij erg formeel gekleed komt? Dan wil je zelf uiteraard ook formeel genoeg gekleed zijn. Overigens wil je liever ook niet te formeel gekleed zijn in vergelijking met de andere partij. Heb je zichtbare tatoeages? Tijdens de meeste zakelijke meetings is het aan te raden om deze zoveel mogelijk te bedekken. Alhoewel tatoeages steeds meer geaccepteerd worden, is dit nog lang niet altijd het geval. Vooral onder zakenmannen van een iets oudere generatie worden tatoeages niet geaccepteerd. Probeer tatoeages op je armen bijvoorbeeld te bedekken door middel van een blouse met lange mouwen.

Ruim het kantoor op

Komt er zakelijk bezoek? Dan is het wel zo handig om je kantoor vooraf eens goed op te ruimen. Veeg de tafels schoon, zorg ervoor dat de prullenbakken geleegd zijn en houd rekening met de geur. Wat veel mensen vergeten is om de vensterbank schoon te maken. Het is aan te raden om de vensterbank leeg te ruimen. Een slordige vensterbank valt op en het is vaak een van de eerste zaken waar het bezoek naar kijkt.

 

Door Stramark