SEO, Backlinks en linkbuilding.

 

In deze tijd kun je als bedrijf niet meer om het internet heen. Zonder website ben je als bedrijf niet veel bijzonders. Het is dan ook heel belangrijk om veel bezoekers te trekken. Maar hoe trek je dan veel bezoekers naar je website? Dat doe je met SEO, backlinks en linkbuilding. SEO betekent Search Engine Optimization. Dat is het perfectioneren van websites voor zoekmachines. Hierdoor wordt je website beter geïndexeerd (beoordeeld) door de spiders (zoekrobots) van de zoekmachines en komt je website hoger in de zoekresultaten van de zoekmachine.

 

Een backlink is een externe link van een andere website naar jouw website. Soms zijn dit betaalde links: onnatuurlijke links, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn (natuurlijke links). Er zijn zogenaamde linkfarms, die zorgen dat jouw links geplaatst worden. Linkbuilding is het vergroten van het aantal externe links van andere websites naar jouw website. Voor meer informatie over dit onderwerp kun je kijken bijvoorbeeld op de website: www.frankwatching.com.

Een strategie voor online marketing is belangrijk.

Bij marketing wordt er onderzoek gedaan naar de behoeftes van mensen. Dit onderzoek wordt dan vertaald naar producten en diensten die aansluiten bij die behoeftes. Vervolgens bedenkt men een manier om deze producten en diensten aan de man te brengen. Doordat internet niet meer weg te denken is uit onze maatschappij, verschuift de marketing steeds meer naar het internet. Een goede online marketingstrategie is dan ook belangrijk. De meeste bedrijven krijgen dan ook een steeds groter budget voor internet marketing. Onze website bevat diverse blogs over dit onderwerp. Bijvoorbeeld een blog met het onderwerp hoe kom je op de social media onder de aandacht bij je potentiële klanten?.

Linkbuilding uitbesteden, is dat handig?

 

Met een groter budget voor internet marketing, kun je als bedrijf natuurlijk makkelijk de linkbuilding uitbesteden. Daarnaast is linkbuilding echt een professie op zich, hoewel het makkelijk lijkt zijn er veel valkuilen en is het een dagtaak wanneer je hier goed mee bezig wilt zijn. Hierdoor is uitbesteden een goedkopere optie in plaats van het zelf te doen. Een goed idee dus. Bovendien plaatsen sommige linkfarms willekeurig links, waardoor de zoekmachine geen rekening meer houdt met jouw links. Een professional zal daar beter op inspelen. Bovendien ben je, bij uitbesteding, verzekerd van natuurlijke links en niet van zogenaamde betaalde (onnatuurlijke) links. Een professioneel bedrijf zal precies kijken naar wat bij jouw bedrijf en website past en daardoor zeker maatwerk leveren. Linkbuilding uitbesteden kan bijvoorbeeld bij Growth. Op internet zijn meer bedrijfjes te vinden en kun je eenvoudig uitzoeken welk bedrijf het beste bij je past.

Door Stramark