Iedereen heeft nog wel een mailaccount van een flink aantal jaren geleden met een opvallende naam. Denk hierbij aan ‘skatjuh007’ of ‘ikbenaltijddebeste’. Er kleeft natuurlijk een enorm jeugdsentiment aan deze accounts, maar het is niet in alle gevallen even handig. Bijvoorbeeld wanneer je een sollicitatie moet versturen per e-mail of wanneer het bericht een andere serieuze strekking heeft. Maak een e-mailadres aan bij Gmail met je eigen naam in het adres. Registreren gaat eenvoudig binnen een paar minuten. Daarnaast zijn er nog een aantal andere redenen die een registratie bij Gmail de moeite waard maken.

Overzichtelijk

Heb je ook een groot aantal ongelezen mailtjes in je account staan, omdat dit toch reclame of spam is? Bij Gmail hebben ze hier alvast rekening mee gehouden. Je mail komt niet binnen in één map, maar is verdeeld in drie categorieën: sociaal, reclame en primair.

Eigenlijk spreken de namen voor zich. In de map ‘sociaal’ komen al je berichten binnen die verbonden zijn aan je social media. Bijvoorbeeld wanneer iemand je heeft getagd op Facebook, of wanneer LinkedIn je een overzicht geeft wie je profiel allemaal heeft bekeken. Bij reclame vind je alle spam en onder primair vind je de ‘gewone’ mailtjes. Sommige ontvangers kun je nog eens extra op laten vallen door deze te markeren met een ster.

Vormgeving

Vind je de standaard vormgeving van Gmail maar niets? Dan is het mogelijk om de lay-out aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld zelf kiezen van welke genoemde tabbladen je wel of geen gebruik wilt maken. Ook kan je het thema van je inbox aanpassen. Klik op het tandwieltje en kies vervolgens voor ‘Thema’s’. Door de jaren heen heeft Gmail de mogelijkheden enorm uitgebreid. Zo is er voor iedereen een mooi thema in een passende kleur.

 

Extra’s

Naast de indeling en de vormgeving heeft een Gmail-account nog veel meer voordelen. Zo vind je links in het scherm een chatbox, zodat je kunt chatten met je contacten. Zijn ze op dat moment niet online? Dan ontvangen ze alsnog een melding via de e-mail dat jij een bericht hebt verstuurd. Ook zal je niet snel problemen krijgen met het mailverkeer omdat je inbox te vol is. Gmail heeft namelijk een enorme opslagruimte van wel 15 gigabyte.

 

Wil je meer weten over de voordelen van Gmail, of over het gebruik van een mailbox bij providers als Ziggo webmail, KPN en Telfort? Neem dan een kijkje op de website van HomeWebmail. Hier vind je ook andere handige informatie, bijvoorbeeld hoe je een e-mailadres koppelt aan je mobiele telefoon.

Door Stramark