Het kan voor veel zakelijke bedrijven interessant zijn om anoniem te gaan surfen. Zo is het zo dat sommige bedrijven bedrijfsgevoelige informatie het liefst niet via het internet willen verzenden vanwege de bedrijfsveiligheid. Met de opkomst van het internet is ook de cybercriminaliteit toegenomen. Je leest tegenwoordig steeds vaker dat bedrijven smartgeld hebben betaald om ervoor te zorgen dat de gehackte gegevens niet openbaar gemaakt werden. Je wilt natuurlijk niet dat jouw bedrijf gehackt wordt, en dat jouw gegevens openbaar komen. Een VPN-verbinding kan jouw helpen om jouw gegevens te versleutelen waardoor het voor hackers niet mogelijk is om jouw bedrijf te hacken.

 

Werking VPN-verbinding

Je kunt een VPN server het beste zien als een soort van proxy server, deze server geldt als een soort van tussenstation die ervoor zorgt dat jouw verzoek wordt doorgestuurd naar het internet. Het verschil van een VPN server en een proxy server is echter dat bij een VPN-server jouw gegevens een mate van versleuteling wordt gebruikt tussen jouw computer en de VPN server. Dit zorgt ervoor wanneer hackers jouw dataverkeer zouden onderscheppen dat ze er niks mee kunnen, de data die ze hebben weten te onderscheppen is namelijk versleuteld waardoor de opgehaalde informatie waardeloos is. Naast dat het jouw data weet te beschermen, hebben ook websites die jij bezoekt niets aan jou. Als jij een website bezoekt kunnen ze namelijk niet achterhalen wie jij bent, dit komt doordat jouw IP-adres door een VPN server wordt verborgen hierdoor kunnen ze geen informatie opslaan over jou. Het is namelijk  zo dat de bezochte website denkt dat het IP-adres van jouw VPN server jouw IP-adres is, terwijl dit daadwerkelijk een ander IP-adres is.

 

Een VPN server is technisch gezien een van de veiligste manieren om gebruik te maken van internet. Het is echter wel zo dat een VPN-dienst wordt ingedeeld door particulieren, en deze partij heeft inzicht op wat jij allemaal doet. Maar er zijn genoeg VPN diensten doe claimen dat ze een zero log policy hebben, wat inhoudt dat ze geen gegevens opslaan.

 

Door Stramark