Ben je van plan om een eigen bedrijfje te starten? Of ben je al een zzp’er? Dan heb je vast en zeker te maken gekregen met de administratie. Dit is vaak niet het leukste taakje, maar het moet toch echt gebeuren. Je kunt de boekhouding zelf bijhouden, maar als je je tijd liever aan iets anders besteed, kun je er voor kiezen om deze vervelende taak aan een professionele boekhouder uit te besteden. In dit artikel vertellen wij je waarom jij voor een boekhouder moet kiezen.

Hoe ziet de boekhouding eruit?

Ben je net begonnen met je eigen onderneming? Of ben je al een tijdje actief in het zakenleven? Voordat je zomaar met een ZZP boekhouder in zee gaat, is het belangrijk dat je weet hoe je eigen boekhouding eruit ziet. Als de zaken goed lopen en je elke dag een aantal facturen moet versturen, is jouw administratie waarschijnlijk erg groot. Ben jij een ondernemer die elke maand slechts een paar facturen hoeft te versturen? Dan heb je waarschijnlijk een veel kleinere boekhouding. Hoe zit het met de voorraden? En lever je producten aan het buitenland? Dit zijn allerlei zaken waar je rekening mee moet houden.

 

Daarom een boekhouder

Je kunt er voor kiezen om de boekhouding zelf te doen. Zo weet je zeker dat je genoeg inzicht hebt in jouw onderneming. Als je niet zoveel van cijfertjes af weet of er simpelweg geen tijd voor hebt, kan het een goede optie zijn om bijvoorbeeld een boekhouder in Beverwijk in te schakelen. Een zzp boekhouder biedt verschillende voordelen.

 

 

  • Advies

 

Een boekhouder helpt je met lopende zaken en geeft je financieel advies. Ben je bijvoorbeeld op de hoogte van de mkb-winstvrijstelling? Een boekhouder houd je op de hoogte.

 

  • Controle

 

Als je een deel van de administratie zelf doet of hebt gedaan, kan een boekhouder dit voor je controleren. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

  • Meer tijd

 

Je bent waarschijnlijk geen zzp’er geworden om de administratie te doen. Je bent liever bezig met andere dingen rondom jouw onderneming. Hier heb je meer tijd voor als een boekhouder jouw administratie verzorgt.

 

Toch zijn er ook nadelen

Er kleven toch ook een paar nadelen aan het uitbesteden van de boekhouding. Je zult de boekhouder namelijk moeten betalen. Dit is logisch natuurlijk, maar houdt er wel rekening mee dat je in veel gevallen per uur moet betalen. De kosten kunnen snel oplopen en je weet vaak pas aan het eind van de maand wat je moet betalen. Ook zul je minder inzicht in je financiën hebben dan als je de administratie zelf doet. Wil je toch iets meer inzicht? Drink eens in de zoveel tijd eens een kopje koffie met je boekhouder. Zo blijf je op de hoogte.

Door Stramark