Hoe houd jij jouw gewerkte uren bij?

Tijd is een belangrijk aspect voor ondernemers. In jouw geval is je tijd letterlijk je geld. Daarom is het belangrijk om goed inzicht te hebben in de uren die jij kwijt bent aan je onderneming. Of je nu werkt aan projecten waar je per uur betaald krijgt, of werkt tegen een vast tarief, het is belangrijk om je gewerkte uren zo nauwkeurig mogelijk bij te houden.

Gelukkig kun je tegenwoordig makkelijk je uren bijhouden met een tijdregistratiesysteem. In deze blog vertellen wij jou waarom tijdregistratie zo belangrijk is en wat inzicht in je uren jou kan opleveren.


Wat is het belang van een goede tijdregistratie?

Een goede tijdregistratie levert je niet alleen inzicht op in je gewerkte uren, maar kan je ook voordeel opleveren bij de Belastingdienst. Als je voldoet aan het urencriterium kun je in aanmerking komen voor aftrekposten. Om in aanmerking te komen voor dat voordeel moet je kunnen aantonen dat je minimaal 1225 uur per jaar met je onderneming bezig bent. Zodra je voldoet aan het urencriterium kun je aanspraak maken op de zelfstandigenaftrek en/of startersaftrek. Maar om daarvan te kunnen profiteren moet je wel in staat zijn om een goede tijdregistratie te tonen aan de Belastingdienst. Met een tijdregistratiesysteem heb je met enkele drukken op de knop een overzichtelijke uitdraai van je uren.


Ben je vaak onderweg? Kies voor een tijdregistratie app

Zoals genoemd is het van groot belang dat je een goed en compleet tijdregistratiesysteem hebt. Alleen dan kun je aantonen aan de Belastingdienst dan je in aanmerking komt voor de zelfstandigenaftrek en/of startersaftrek. Als je vaak onderweg bent, kan het lastig zijn om je uren bij te houden. Gelukkig is daar een oplossing voor, namelijk de tijdregistratie app. Met een tijdregistratie app kun je altijd en overal je uren registreren. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een smartphone met werkende internetverbinding. Dankzij een tijdregistratie app op je telefoon vergeet je geen enkel uur meer bij te houden.

Wat moet je opnemen in je tijdregistratie?

Als je werkt aan verschillende projecten, kan het bijhouden van je uren best ingewikkeld zijn. Om een goed inzicht te krijgen in je uren, is het belangrijk dat je meer bijhoudt dan alleen de te factureren uren. Je wilt immers weten waar jij je tijd aan besteed. Houd daarom ook de volgende zaken bij in je tijdregistratie.

Administratieve uren

Het bijhouden van je administratie kost een hoop tijd en is onderdeel van het ondernemerschap. Houd deze uren daarom goed bij. Denk bijvoorbeeld aan de tijd die je kwijt bent aan het doen van de BTW-aangifte of het bijwerken van je boekhouding.


Verkoop uren

Bedenk eens hoeveel tijd je besteedt aan klantcontact of het bijhouden van je webshop. Je zult zien dat daar aardig wat tijd in zit. Daarom is het belangrijk om ook al je uren die je kwijt bent aan de verkoop van producten en verkoopgesprekken met je klanten bij te houden in je werktijdenregistratie.


Reistijd

Veel ondernemers vergeten de uren die zij kwijt zijn aan reizen te registreren. Zonde, want daar zit over het algemeen veel tijd in. Zorg er dus voor dat je alle reistijd bijhoudt en opneemt in je tijdregistratie.

 

Wat levert tijdregistratiesysteem op voor jou?

Als het goed is weet je nu hoe je het beste je uren kunt bijhouden en welke uren je dient te registreren. Mar waar kun je daar nou precies mee?


Bespaar tijd door een efficiënte planning

Met een goed tijdregistratiesysteem heb je inzicht in je uren. Daardoor weet je precies welke taken veel tijd kosten en welke minder. Dankzij die informatie kun je in de toekomst efficiënter te werk gaan. Zo kun je afspraken met elkaar combineren, zodat je minder tijd kwijt bent aan reizen.

Automatiseer tijdrovende taken met bedrijfssoftware

Kom je erachter dat een bepaalde administratieve taak je veel tijd kost? Waarschijnlijk kun je dan een hoop tijd besparen door over te stappen op software. De tijd die je daarmee bespaart kun je gebruiken om jouw onderneming verder te laten groeien.

Door Stramark