Bent u van plan om uw onderneming ook online actief te laten zijn middels een website of een eigen webshop? Een juiste keuze in een tijd waarin steeds meer consumenten hun aankopen online doen en steeds vaker producten zullen vergelijken, voordat zij deze kopen. Wanneer u de goedkoopste aanbieder van bepaalde producten bent of bijvoorbeeld de beste service aanbiedt, is de kans erg groot dat consumenten voor uw organisatie kiezen! Voor het maken van een webshop kunt u de hulp van een extern internetbureau inschakelen, maar kunt u ook zelf aan de slag gaan. U heeft weliswaar enige technische kennis nodig om de webshop daadwerkelijk online te krijgen, maar veel informatie vindt u op internet.

Open source software gebruiken voor webshop

Er bestaan verschillende open source oplossingen voor het maken van een webshop voor uw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan Woocommerce, te gebruiken in combinatie met WordPress, Magento of een open source oplossing als OpenCart. Dergelijke systemen kunt u gratis downloaden en vervolgens op uw eigen server installeren. Naast het feit dat deze pakket gratis te downloaden zijn, bestaan er tegenwoordig tientallen lay-outs die u voor deze systemen kunt gebruiken. In de meeste gevallen dient u voor deze lay-outs te betalen.

Een webshop laten maken

Wanneer u twijfelt aan uw eigen technische vaardigheden om een webshop te ontwikkelen, kunt u een webshop laten maken. Er zijn tegenwoordig tientallen internetbureaus die u hierbij kunnen helpen! Deze internetbureaus maken in de meeste gevallen ook gebruik van een van bovenstaande systemen. Enerzijds om het voor de ontwikkelaars zelf zo makkelijk mogelijk te maken, anderzijds om goedkope oplossingen te kunnen bieden en u de mogelijkheid te bieden om de webshop na oplevering zelf te laten onderhouden. Door de concurrentie die ontstaan is tussen deze grote hoeveelheid internetbureaus, is de prijs voor een webshop inmiddels flink gedaald. Vaak is het al voor een paar honderd euro mogelijk om een volledige webshop te laten ontwikkelen voor uw organisatie.