Vandaag de dag is linkbuilding steeds meer echt een vak apart geworden waarbij je niet meer even wat linkjes kan plaatsen om goed te scoren binnen de zoekresultaten van Google. Bij het plaatsen of verkrijgen van backlinks is het van belang dat dit op de juiste manier gebeurt. In dit artikel leggen we u graag uit waar u op moet letten wanneer u aan linkbuilding gaat doen of uw linkbuilding laat uitbesteden bij een professional.

Relevante backlinks

Relevantie is bij zoekmachine optimalisatie erg belangrijk. Alles wat je in de praktijk doet bij zoekmachine optimalisatie dien je altijd de relevantie in gedachten te houden. Denk hier bijvoorbeeld aan relevante content op je website, maar ook in bijvoorbeeld gastblogs. Daarnaast is het van groot belang dat de website waar je een link kan plaatsen of verkrijgen relevant is aan die van jouw. Wanneer je twijfelt aan de relevantie van een website raad ik u aan om deze website links te laten liggen en er geen vermelding op te maken.

Anchor verhouding op orde houden

Een anchor is het woord waarmee de vermelding word gemaakt op de linkende website. Het is verstandig om de verhouding van deze anchors geloofwaardig te houden voor Google. Het kan namelijk zijn wanneer je teveel directe zoektermen gebruikt Google dit ziet als manipulatie van posities. In linkbuilding termen praten we dan over het volgende:

  • Money keywords: Anchors welke het focus zoekterm bevatten.
  • Branded keywords: Anchors welke merkgerelateerde zoektermen bevatten.
  • Naked keywords: Anchors als klik hier, website, meer informatie etc.

Wie is Linkbuilding Masters?

Linkbuilding Masters is een nevenonderneming van JG Webmarketing welke zich sinds 2009 actief inzet om posities voor zeer uiteenlopende klanten te verbeteren in Google. Bij Linkbuilding Masters kan je linkbuilding uitbesteden voor elke website en elk budget. Opgericht door Jasper Gunsing en gevestigd in Arnhem zetten Jasper en zijn team zich al jaren in. Linkbuilding Masters levert niet alleen aan de eindgebruiker, maar ook op grote schaal richting andere online marketing bureaus.

Door Stramark