Voorkom verlies van uw zuurverdiende geld

Het inschakelen van een incassobureau is altijd een vervelend moment. Het brengt een hoop gedoe met zich mee en het is nooit leuk om een klant neer te zetten als wanbetaler. Toch wilt u niet dat al uw harde werk voor niets is geweest. In zulke gevallen is het raadzaam om niet te lang te wachten met het inschakelen van een incassobureau of incasso advocaat. Zij kunnen er namelijk voor zorgen dat u uw geld alsnog krijgt. Maar wat is het verschil tussen beiden en wanneer schakel je een incassobureau of incasso advocaat precies in?

Incasso advocaat vs incassobureau

Het is verstandig om u eerst te verdiepen in incassobureaus en incasso advocaten alvorens u een keuze maakt. In tegenstelling tot incassobureaus, innen incasso advocaten niet alleen maar geld. Zij hebben de expertise in huis om u tijdens het gehele traject te ontzorgen. Bij beslaglegging bijvoorbeeld is er een advocaat nodig. Een incasso advocaat kan u hier dus bij helpen in tegenstelling tot een incassobureau. Daarnaast werkt een incassobureau vaak traag en loopt u het risico dat uw debiteur inmiddels failliet is. Kortom, maak een goede analyse van uw zaak zodat u een goede afweging kunt maken voor de partij die u in wilt schakelen.

Maak van uw klant niet te snel een wanbetaler

In Nederland kunt u niet zomaar een incasso advocaat of incassobureau inschakelen. U moet eerst uw klant in gebreke stellen. Dat kan voor beide partijen erg pijnlijk zijn en de opgebouwde relatie verder onder druk zetten. Het is vaak het laatste zetje voor een klant om bij u weg te gaan. Wees er dus absoluut zeker van dat u uw klant als wanbetaler ziet en u er niet rouwig om bent dat deze afscheid van u neemt.

Tijdig incasso advocaat of incassobureau inschakelen

Toch is het raadzaam om niet te lang te wachten met het inschakelen van een incassobureau of incasso advocaat. Zowel zakelijk als particulier. Openstaande vorderingen kunnen namelijk verjaren zodat u als ondernemer kunt fluiten naar uw zuurverdiende geld. De wettelijke verjaringstermijn van een vordering bedraagt vijf jaar. Zorg dus dat u voor die tijd een incasso advocaat in de armen heeft gesloten. Hoe eerder u een invordering start, hoe groter de kans dat u alsnog uw geld ontvangt!

Door Stramark