Telefoonhouders steeds populairder

Elke ochtend rijden er duizenden auto’s over de Nederlandse snelwegen om van A naar B te komen. In de auto wordt er door automobilisten veel gebruik gemaakt van hun telefoon. Denk hierbij aan: bellen, muziek luisteren en het gebruik van de navigatie. Vaak gebeurt dit echter niet handsfree, waardoor er niet alleen maar kans is op een hoge boete (lees: €230,-. ) maar waardoor er ook jaarlijks meerdere ongelukken gebeuren.

Om veiligheid te kunnen waarborgen en om geld te sparen denken automobilisten gebruik te moeten maken van een ingebouwde carkit. Alhoewel het gebruik van de telefoon makkelijk is met een carkit, is dit niet de goedkoopste oplossing. Carkits kosten al snel zo’n €100,-, een telefoonhouder auto al verkrijgbaar is vanaf ongeveer €10,-. Dit terwijl de functionaliteiten van een ingebouwde carkit nagenoeg hetzelfde zijn als die van een telefoonhouder.

De carkit wordt steeds minder populairder onder automobilisten. Onderstaand een grafiek van Google Trends om dit te bevestigen. De grafiek geeft aan dat er in de afgelopen 10 jaar steeds minder (online) gezocht op de term “carkit”.

carkit

Als we in Google Trends kijken naar de term “telefoonhouder auto” dan zien we dat er pas sinds 2011 op dit product gezocht wordt. Maar de zoekvolumes blijven wel stijgen. Hieruit kunnen we concluderen dat een telefoonhouder steeds populairder wordt onder automobilisten.

Telefoonhouders

Geef een reactie