De term online marketing heb je vast al vaak voorbij zien komen, tegenwoordig wordt deze term namelijk erg vaak gebruikt. Volgens wikipedia betekent online marketing het volgende: “internetmarketing is de marketing van producten of diensten via internet” Dit is natuurlijk wel heel simpel gesteld, online marketing gaat namelijk veel verder dan de marketing van producten of diensten via het internet, je website moet namelijk ook gevonden kunnen worden. Dit noemen ze ook wel zoekmachine optimalisatie en in vakjargon heet dit SEO. Deze vorm van internet marketing is erg belangrijk op dit moment, hier valt dan ook veel winst te halen voor internet bedrijven.

Zoekmachine optimalisatie
Wil je meer bezoekers op je website? Een betere positie ten opzichte van je concurenten? Er is veel mogelijk op het internet, maar het kost vaak veel tijd en geld een mooie website is tegenwoordig niet meer voldoende om bezoekers te trekken. Er zijn immers zoveel websites beschikbaar, dat veel websites niet eens zichtbaar zijn voor de gebruiker. Toch is je website erg belangrijk als je bezoekers wilt trekken. Een bezoeker moet namelijk een prettige ervaring hebben op je website, het is natuurlijk een soort visitekaartje en een marketingtool die wellicht voor nieuwe klanten gaat zorgen. Zorg daarom dat je website altijd goed werkt en SEO vriendelijk is opgebouwd. Dit zijn erg veel punten, google kijkt namelijk naar honderden factoren van je website. Het lastige is dat die factoren ook om de zoveel tijd veranderen. Het is aan te raden om hier een professioneel iemand naar te laten kijken die gespecialiseerd is in SEO oftewel zoekmachine optimalisatie.

Een credit card aanschaffen is handig voor een online bedrijf
Veel online bedrijven doen aankopen in het buitenland, waarvoor ze vaak een creditcard nodig hebben. Het kan daarom als online bedrijf erg handig zijn om een creditcard aan te schaffen. Bekijk de website voor alle mogelijkheden wat betreft het aanvragen van creditcards. Denk aan een prepaid creditcard, wat ook een mogelijkheid is, maar ook de vele verschillende welkomsbonussen, shoptegoeden, BKR toetsing en beoordelingen spelen mee met het maken van de juiste keuze voor een bepaalde credit card.

Adverteren voor meer bezoekers
Adverteren is ook een optie om meer bezoekers op je website te krijgen. Je website staat dan bovenaan in google, dat klinkt leuk, maar je betaald er uiteindelijk wel voor. Wanneer je hierdoor meer leads, omzet of klanten binnenhaalt is dit natuurlijk aantrekkelijk, maar dit is lang niet altijd het geval. Het kan ook lastig zijn om een goede google advertentie op te zetten, je kunt hiervoor naar huidige advertenties en concurenten kijken. Kijk eens hoe zij het aanpakken. Zeker als het je eerste keer is kan dit leerzaam zijn, maar je kunt het natuurlijk ook uitbesteden. Er zijn tegenwoordig namelijk erg veel bedrijven die google adwords campagnes opzetten, maar denk ook aan adverteren op social media zoals facebook of instagram. Belangrijk is wel dat je weet wie je doelgroep is en hoe oud deze mensen zijn. Iedere doelgroep heeft namelijk een andere benadering nodig en dat is de rede dat het belangrijk is dat je weet wie jouw doelgroep is.

Door Stramark