macbook-606763_640

Smartphones en tablets zijn vandaag de dag niet meer weg te denken. Ook voor zakelijk gebruik neemt het gebruik van mobiele applicaties toe als onderdeel van de communicatiestrategie. Dergelijke apps worden bijvoorbeeld ingezet als digitale brochure in de vorm van een showcase app. Daarnaast kunnen zakelijke applicaties met bijvoorbeeld instructiefilmpjes van je producten dienen als e-learning tool. Maar ook als gebruikshandleiding van technische producten is een applicatie erg geschikt omdat deze altijd aanwezig is op de smartphone of tablet van je klanten.

Hoewel een mobiele app voor een bedrijf vaak als doel heeft om extern te communiceren met klanten en prospects wordt vaak vergeten dat een applicatie ook voor de organisatie intern kan worden ingezet. Denk hierbij aan een app voor het bijhouden van uren, een verlengstuk van het crm systeem voor bijvoorbeeld het bijhouden van klantdata, een beoordelingssysteem voor je medewerkers of voor interne communicatie.

Wat zijn de voordelen van een app voor mijn organisatie?

Een zakelijke app biedt diverse voordelen. Zo kan een mobiele applicatie bijdragen aan het opbouwen en onderhouden van bestaande klanten. Ook voor het werven van prospects in nieuwe marktsegmenten biedt een app diverse mogelijkheden. Als onderdeel van de app zou bijvoorbeeld een feedback systeem kunnen worden ingebouwd waarmee gebruikers feedback kunnen geven waar je als organisatie direct op kunt reageren. Door dergelijke bedrijfsprocessen effici├źnter te maken kan er veel tijd en geld worden bespaard. Daarnaast laat je met aan zakelijke app zien dat je als bedrijf of organisatie innovatief bent en technologie omhelst. Ook biedt een app de mogelijkheid om je producten en/of diensten onder de aandacht te brengen via een kanaal die je concurrenten waarschijnlijk over het hoofd zien.

Wat voor soort app is voor mij het meest geschikt?

Wanneer je bent overtuigd van de kracht van een zakelijke app dan vraagt je je wellicht af wat voor soort app voor jou het meest geschikt is. Op deze vraag kan niet snel antwoord worden gegeven. Het soort app is afhankelijk van het type organisatie en de doelen die u voor ogen heeft. Omdat de ontwikkeling van een applicatie vaak een hoge kostenpost met zich mee brengt is het aan te raden je goed te laten adviseren. App specialist Coffee IT heeft ervaring met zakelijke applicaties in diverse markten. Bij deze ontwikkelaar kun je terecht voor als je vragen met betrekking tot een laten maken van een zakelijke app.