U heeft er waarschijnlijk weleens van gehoord; Linkbuilding. Om hoog te score in Google met uw website is het een factor die van zeer groot belang is. Heeft u ook weleens gehoord van SEO (Search Engine Optimalisation)/zoekmachine optimalisatie? Dit is een belangrijk onderdeel hiervan.

Wat is precies linkbuilding?

Simpel gezegd is linkbuilding een manier om websites hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen. Eerst even een stukje over interne linkbuilding.

Interne linkbuilding
Uiteraard is het van belang dat bezoekers van uw website gemakkelijk kunnen navigeren op uw website door middel van een goede linkstructuur. Dat wil zeggen dat bezoekers simpel van de homepagina naar andere pagina’s kunnen navigeren. Ook kunt u daarnaast door goede interne linkbuilding toe te passen meer waarde toekennen aan een bepaalde pagina op uw website. Als bijvoorbeeld uw homepagina de belangrijkste pagina van uw website is, kunt u op de onderliggende pagina’s allerlei linkjes plaatsen die leiden naar uw homepagina. Dit zal worden opgepikt door zoekmachine Google en Google zal dan meerwaarde toekennen aan de homepagina.

Externe linkbuilding
Externe linkbuilding heeft weer te maken met links die verwijzen naar uw website. Er wordt nog wel eens gedacht dat de kwantiteit links naar uw website een positieve bijdrage levert aan de SEO, echter is dit niet zo; de kwaliteit van de links is van hoger belang. De kwaliteit van de links is veel waardevoller voor Google dan de hoeveelheid links die naar uw pagina verwijzen. Linkbuilding uitbesteden is waardevol, maar onderstaande tips kunnen u goed op weg helpen.

Een goed opgebouwd linkprofiel

Een goed linkprofiel opbouwen is van groot belang, maar wat wordt hiermee bedoeld? Allerlei verschillende links naar een website, is een goed linkprofiel. Links vanuit Social Media, partnerwebsites, zakelijke websites, startpagina’s et cetera. Ook is de ankertekst erg belangrijk. De ankertekst is het stukje tekst waaraan de link gekoppeld is. Veel verschillende ankerteksten zijn van groot belang om het linkbuilden zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen. Als u bijvoorbeeld linkt naar een pagina waar tegels gekocht kunnen worden, kies dan bijvoorbeeld ankerteksten als ’tegels’, of ’tegels kopen’, maar ook een ankertekst als ‘klik hier’ behoort tot de mogelijkheden.

Tips voor linkbuilding

Bent u van plan flink aan de slag te gaan wat linkbuilding betreft? Dan zijn een aantal goede tips geen overbodige luxe. Het lijkt allemaal gemakkelijk, maar hoe zorgt u ervoor dat u aan de links komt? Hieronder een aantal tips die goed van pas kunnen komen tijdens het linkbuilden:

Links uitruilen met partners
Er zijn veel bedrijven die samenwerken met ‘partners’. U kunt de vraag stellen aan deze zogeheten partners of ze een link zouden willen plaatsen op uw website. Zo kunt u ook links naar uw website verzamelen.

Begin een blog
Een blog mag eigenlijk in deze tijd niet meer ontbreken op uw website. De blog kunt u bijvoorbeeld delen op Social Media en andere websites kunnen naar uw website verwijzen waar de blog op staat. Op deze manier trekt u ook meer aandacht en contribueert u aan een divers linkprofiel.

Aanmelden bij belangrijke startpagina’s
Er zijn erg veel startpagina’s te vinden op het web waarbij u zich aan kunt melden. In veel gevallen is dit zelfs gratis. Goede startpagina’s krijgen nog steeds veel waarde van Google. Op deze manier kunt u ook eenvoudig linkbuilden.