Als u hoog in de zoekresultaten van Google staat, betekent dit dat het aantal bezoekers van uw website waarschijnlijk ook hoog is. Linkbuilding is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van SEO. Alle experts zijn het erover eens dat kwalitatief goede backlinks een enorm effect hebben op uw vindbaarheid in Google. Maar hoe zorgt u er nou eigenlijk voor dat u hoger in Google komt te staan met linkbuilding?

Hoe werkt linkbuilding eigenlijk?

U hebt vast wel eens gehoord van linkbuilding, maar voordat u hiermee bezig gaat, moet u er wel het een en ander van weten. Zoekmachines zoals Google bepalen hoe relevant uw website is om op een ranking uit te komen. Om Google te laten zien dat uw website nuttig is, kunt u linkbuilding toepassen. Google kijkt naar hoeveel andere websites naar uw pagina linken, dit is namelijk ook een vorm van relevantie. Het aantal links maar ook de kwaliteit van de links die vanaf andere websites naar uw pagina verwijzen, wegen mee voor de ranking in Google. Deze links naar uw site worden ook wel backlinks genoemd. Het verkrijgen van backlinks is dus linkbuilding.

 

Relevantie

Eerst ging het bij linkbuilding alleen maar om het aantal links, maar dit heeft Google veranderd. Het gaat nu ook om de kwaliteit  van de links. Dit betekent dat de website die naar u linkt wel echt een relevante en betrouwbare site moet zijn. Maar hoe weet u nou welke websites relevant zijn? Vraag uzelf al welke websites relevant zijn voor jouw doelgroep en deze sites zijn dus ook relevant voor u. Google let dus niet meer op kwantiteit, maar op kwaliteit. Hoe meer kwalitatief goede links u heeft, hoe hoger u zult scoren in Google.

 

Goede linkbuildingstrategie

Als u aan de slag wilt gaan met linkbuilding, moet u van tevoren een strategie bepalen. U kunt namelijk niet zomaar starten met linkbuilding. Als u het zelf wilt aanpakken moet u eerst alles te weten te komen over linkbuilding, maar lees ook zeker alle linkbuilding tips die op internet te vinden zijn. Als u zelf niet veel verstand heeft van SEO of er simpelweg geen tijd voor hebt, laat linkbuilding dan uitbesteden aan een specialist. Deze heeft er veel kennis van en zal samen met u een goede linkbuildingstrategie opstellen, zodat uw website hoger in Google komt te staan.

Door Stramark