We leven in een digitale wereld. Als u iets wilt weten, zoekt u het gewoon op via internet. Op Google vindt u namelijk alles. Heeft u net uw eigen bedrijf opgestart? Dan is het erg belangrijk dat u een website maakt. Het is niet alleen van belang dat u een website heeft, de site moet er ook goed uitzien. Als mensen op een slecht uitziende website komen, klikken ze deze namelijk meteen alweer weg. Een goed webdesign, daar draait het om.

De eerste indruk

Als er iemand op uw site komt, heeft deze bezoeker vaak maar drie seconden nodig om te bepalen wat hij/zij gaat doen: wegklikken of op de site blijven. U heeft dus eigenlijk maar drie seconden om een goede indruk achter te laten op de bezoeker. Als hij/zij binnen die drie seconden niet iets ziet wat bevalt, zal diegene uw website gegarandeerd wegklikken. Zonder deze eerste goede indruk loopt u dus de kans dat bezoekers kennis gaan maken met jouw producten of diensten mis en dit is erg zonde.

 

Houd rekening met de doelgroep

Bent u net een kledingbedrijf begonnen? Of bent u als zelfstandig boekhouder aan de slag gegaan? Als kledingverkoper heeft u natuurlijk niet hetzelfde webdesign op de website als een boekhouder. U kunt natuurlijk een website geheel in uw eigen stijl maken, maar het is vooral belangrijk dat u zich op uw doelgroep richt. Als het webdesign uw doelgroep namelijk helemaal niet aantrekt, heeft u de website eigenlijk voor niks gemaakt. Als boekhouder kunt u het beste een rustig design aanhouden, maar als kledingverkoper kunt u het best een vrolijk tintje geven. Houd alleen altijd rekening met de wensen en verwachtingen van de doelgroep.

 

Gebruiksgemak website

Als uw website er volgens de doelgroep goed uitziet, dan staat er nog een uitdaging voor u klaar: het gebruiksgemak. Als de website namelijk niet goed werkt of steeds vijf minuten moet laden, is de kans groot dat de bezoeker uw site toch nog wegklikt. Met een goede navigatie die duidelijk maakt wat er allemaal te vinden is op uw website en goed leesbare letters kunt u de bezoekers op uw pagina houden.

Gaat u het webdesign van jouw website helemaal zelf aanpakken? Dit kan nogal een klusje zijn, zeker als u er niet veel verstand van hebt. Gelukkig zijn er veel webdesign boeken op de markt te vinden. Deze boeken kunnen u op weg helpen op het gebied van webdesign.

Door Stramark