De laatste jaren is er veel gepraat over cryptovaluta. We kennen allemaal succesverhalen en verhalen waarbij het minder goed is gegaan. Door te beleggen in cryptovaluta zou je veel geld kunnen verdienen. De risico’s zijn echter groot en daarom twijfelen veel mensen heel erg. Om je een beetje op weg te helpen met het maken van je keuze hebben wij de voor- en nadelen op een rij gezet. Zo weet je wat de risico’s zijn en kun je zelf een goede keuze maken.

Waarom moet je het wel doen?

Het grootste voordeel van cryptovaluta is dat deze onafhankelijk is van banken en overheden. Hierdoor kun je er over de hele wereld makkelijk mee handelen en de koers van de munten kan niet gemanipuleerd worden door de overheid of door banken. Daarnaast betekent het niet tussenkomen van een bank dat je geen transactiekosten hoeft te betalen. Een ander voordeel van beleggen in cryptovaluta is dat je dit volledig anoniem kunt doen. Niemand kan zien hoeveel cryptovaluta jij hebt of hoeveel geld je hiermee verdient.

 

Waarom moet je het niet doen?

Een groot nadeel van cryptovaluta is dat de koers hiervan erg onstabiel is. Er is dus geen enkele manier om te voorspellen of de koers zal gaan dalen of stijgen. Ook de onafhankelijkheid van banken neemt niet alleen maar voordelen met zich mee. Heb jij bijvoorbeeld per ongeluk je cryptovaluta naar de verkeerde persoon overgemaakt, dan is er geen enkele manier om dit geld weer terug te halen. Tenslotte is een nadeel van cryptovaluta dat je alleen toegang tot je geld hebt met een toegangscode. Wanneer je deze code kwijt raakt, is er geen enkele mogelijkheid meer om in je account te komen en dan ben je je cryptovaluta kwijt.

 

Laatste tips

Uiteraard moet je helemaal zelf bepalen of je wel of niet in cryptovaluta gaat investeren. Mocht je er voor kiezen om het wel te doen dan hebben we nog een paar laatste tips voor je. Allereerst is het belangrijk om de koers van de munten goed in de gaten te houden zodat je op tijd al je munten weer kunt verkopen. Er zijn op internet verschillende sites te vinden waar je onder andere de live bitcoin en de live ripple koers kunt bekijken. Tenslotte is het belangrijk om nooit meer geld in te leggen dan je kunt missen. Zo kom je niet in de problemen wanneer je wel je inzet verliest.

Door Stramark