Online betalen doormiddel van een QR code

Het betalen met QR code komt steeds meer voor

We betalen tegenwoordig meer via iDeal in een webshop dan dat we in een winkel cash geld betalen. Als je bij een webshop iets wilt kopen, kan je tegenwoordig makkelijk betalen met een QR code. Die code krijg je als je kiest voor iDeal te betalen. Waarom is het nou handig om te betalen in een webshop met QR code? Je hebt geen irritante e-dentifiers meer nodig voordat je überhaupt geld kan overmaken in de webshop. Vanaf nu kan je altijd en overal geld overmaken. Wil jij meer informatie over QR codes en hoe je ze kan gebruiken? Dat lees je in dit artikel!

Bij een webshop betalen met QR code

Betalingen via iDeal met QR code

Sinds het introduceren van online betalen is het wel belangrijk dat je makkelijk af kan rekenen. Sinds 2016 bied iDeal met een nieuwe app een oplossing. Met deze app kan een iDeal-betaling op een mobiele telefoon worden opgestart door een QR code te scannen. Je word na het scannen met de mobiele telefoon doorgestuurd naar de app van de bank. Daar kan dan de betaling worden voltooid. Voor de meeste betalingen is dan vanuit de bankierenapp geen e-dentifier meer nodig.

De banken die QR code betalen in webshop ondersteunen

In de toekomst hopelijk meer banken met QR code

KNAB was de aller eerste bank die de QR-code in gebruik heeft genomen. De Rabobank volgde daarna. Dit zijn tot nu toe de enigste banken die zijn aangesloten. Natuurlijk hopen we dat alle banken zich gaan aansluiten en zo ook een QR code in hun systeem krijgen. Zo is het ook makkelijker om bij een webshop iets af te rekenen. De meeste banken zullen de komende jaren deze QR scan functie inbouwen in hun mobiele app. Daarnaast bouwen steeds meer banken ook een eigen QR scanner in hun app. Daarmee kan voor betalingen op de computer vaak de e-dentifier worden vervangen door de app. Bij grotere bedragen of onbekende rekeningen word je wel nog verzocht om met een e-dentifier te betalen. Dit is natuurlijk wel goed voor de veiligheid van je rekeningen en geld.

Betalen met QR code in winkels met Payconiq

Maak van je smartphone je portemonnee

Tegenwoordig kan je ook met een QR code betalen in sommige winkels. Je kan met je telefoon afrekenen bij de kassa van de geselecteerde winkels. Misschien heb je wel eens over de app Payconiq gehoord. Of misschien gebruik je de app zelf wel. Payconiq is een nieuwe betaal methode. Even een QR code scannen en zo de boodschappen afrekenen. Of gemakkelijk iets afrekenen bij een webshop.

Hoe werkt de app Payconiq

Scannen van de QR code

Met Payconiq maak je van jouw smartphone je portemonnee. Je download de app en voegt je rekeningnummer toe. Daarna kun je afrekenen bij verschillende winkels die een samenwerking hebben met de app. Een paar winkels waar je met de app kan betalen zijn : Spar, Van der Assem en ICI Paris. Ook kan je met de app betalen in een webshop net als de iDeal app. Je kan ook makkelijk geld overmaken naar vrienden. Je betaling wordt gelijk verwerkt en is dus ook meteen te zien op je bankrekening. Je hoeft geen lange IBAN nummers meer op te slaan of in te voeren.

Meer informatie? Of een Webwinkel laten maken?

Auteur : Karel de Vries via www.vwebdesign.nl

Door Stramark