We zijn altijd onderweg, de een meer als de ander. De een voor werk, de ander weer voor plezier. Hoe dan ook we zijn altijd online. Door onze mobiele telefoons kunnen we op elk moment iets op het internet doen.

Hoewel we dankzij onze mobiele telefoons altijd verbinding hebben met het internet en je veel dingen kunt doen. Zijn er toch nog genoeg voorbeelden van situaties waar je wenste dat je een stabiel wifi netwerk tot je beschikking hebt.

Stel dat je wilt werken vanaf je laptop of tablet. Of je wilt dat je kinderen ongestoord kunnen internetten en netflixen op de achterbank van de auto tijdens een lange rit. Dan kun je wel altijd verbonden zijn met het wereld wijde web via je mobiel. Maar daar heb je op zulke momenten niets aan.
Overal online.

Waar je wel wat aan hebt is aan een mobiele router (mifi) of een auto met internet mogelijkheden. De beste De beste mifi routers
vind je hier.

Laten we beginnen met een auto met internetmogelijkheden. De nieuwste en luxere modellen worden hier nu al standaard mee uitgerust. Een auto met internet verbinding wat moet je daar nu mee denken veel mensen.

Het luisteren van muziek, navigeren, het zoeken van POI’s (points of interest) zoals parkeergarages, restaurants, tankstations, wasstraten en andere nuttige plekken voor wanneer je in de auto zit. Dit gebeurd nu al veel via het internet.

Wifi in de auto.

Daarnaast kunnen deze auto’s meestal een wifi netwerk creëren waarmee iedereen die in de auto zit met elke device het internet op kan. Hiervoor heb je naast een auto met deze optie ook een simkaart nodig en een databundel. Net als je simkaart in je telefoon, hier kan je mee bellen, maar als het goed is heb je ook een databundel waar je mee kunt internetten.
Zo’n databundel heb je ook in de auto nodig. Nu kan je auto verbinding maken met het internet en eventueel een wifi netwerk opzetten voor de medepassagiers.

Een andere manier om altijd online te kunnen zijn. Is door het gebruik van een mifi router. Zo,n router die vaak al in je broekzak passen zijn ideaal voor oudere auto’s zonder internet voorbereiding. Maar ook wanneer je niet in de auto bent en wel toegang tot een sterk wifi netwerk wilt hebben. Dan zijn deze mifi routers de ideale oplossing.
Mifi routers.

Deze werken op een batterij die enkele uren mee gaat, vaak nog langer dan de batterij van je laptop. En een simkaart met data abonnement waarmee je net als hierboven beschreven verbinding maakt met het 4g netwerk van een provider.

Nu kun je overal waar je normaal gesproken geen toegang tot het internet hebt. Wel een wifi netwerk opzetten waarmee meerdere apparaten toegang tot internet krijgen. Zolang je maar een 4G verbinding hebt.

Voor meer informatie over mifi routers, data abonnementen, sim only en wifi in de auto. Kijk je op www.wifivoorauto.nl

Door Stramark