Steeds meer ontwikkelaars van webshops maken gebruik van een open source managementsysteem, waar inmiddels steeds meer varianten van verschijnen. Met een open source managementsysteem wordt de basis al voor u gelegd, waarna u zelf kunt zorgen voor een invulling van deze basis. Hierbij kunt u kiezen voor een bestaande template, maar ook een eigen template (laten) ontwikkelen. Een van de meest bekende open source managementsystemen die veel gebruikt wordt bij de ontwikkeling van webshops is Magento. In dit artikel gaan we in op verschillende voordelen van een Magento webshop waar u zowel als ontwikkelaar, als ook als opdrachtgever veel aan kunt hebben.

#1: Grote community voor al uw vragen

Magento beschikt over een zeer grote community, waar u terechtkunt met al uw vragen over het systeem zelf of het gebruik van bijvoorbeeld plug-ins en extensies binnen het systeem. Doordat de community zo groot is, heeft u over het algemeen binnen een dag een passend antwoord op uw vragen. Zo hoeft u zelf niet te zoeken naar een antwoord en kunt u vrij snel weer verder met de ontwikkeling van uw webshop.

#2: Vrijwel alles lijkt mogelijk te zijn

Mits u voldoende tijd steekt in de ontwikkeling van uw webshop, lijkt vrijwel alles mogelijk te zijn met Magento. Het zal voor een beginnende programmeur niet direct mogelijk zijn om alle functionaliteiten uit Magento te halen, maar na verloop van tijd zult u hier steeds behendiger in worden.

#3: Enorm veel extensies en templates beschikbaar

Om op een goede manier van start te kunnen gaan met uw webshop, beschikt Magento over een enorme hoeveelheid templates en extensies. Deze templates en extensies zijn voor een deel gratis te gebruiken, voor andere moet u betalen. Met een extensie is het mogelijk om de functionaliteit van uw webshop verder uit te breiden om bijvoorbeeld het gebruiksgemak voor de consument te verbeteren. Een template is een lay-out voor de webshop, die al door andere ontwikkelaars is gemaakt en (gratis) gebruikt kan worden door anderen.