Steeds meer consumenten doen hun aankopen online! Ook zakelijke klanten zoeken online naar bedrijven die hulp kunnen bieden bij productieprocessen, marketingactiviteiten en soortgelijke aspecten van de bedrijfsvoering. Reden genoeg om ook voor uw organisatie een prachtige website te laten ontwikkelen! Zorg ervoor dat uw website er tiptop uitziet, om de kans op nieuwe klanten te maximaliseren. Volgens een professioneel webdesignbureau uit Utrecht, die wij bij het schrijven van dit artikel spraken, komt het regelmatig voor dat websites niet geoptimaliseerd zijn. Hierdoor lopen veel organisaties potentiële klanten mis.

Pas uw vormgeving aan op uw doelgroep

Een van de meest belangrijke aspecten bij het opzetten van een goede website is de vormgeving van de website. De vormgeving moet aansluiten bij de doelgroep van uw organisatie. Zorg er daarom voor dat een potentiële klant zich in de vormgeving van uw website kan herkennen. Bij zakelijke klanten zult u voor een rustige, strakke vormgeving kiezen, terwijl u bij vrouwen tot 30 jaar misschien liever voor een wat drukkere vormgeving kiest. Een webdesignbureau kan u helpen bij het kiezen of ontwikkelen van een ideale template voor uw website.

Tip: maak gebruik van WordPress als u zelf een website gaat ontwikkelen! Voor WordPress bestaan tientallen gratis templates, die u met een handige handleiding op internet op uw website kunt installeren.

Analyseer de bezoekersgegevens van uw website

Wanneer uw website eenmaal draait is het belangrijk dat u de conversie van uw website probeert te verhogen. Een van de manieren om te zorgen voor een hogere conversie is het analyseren van uw bezoekersgegevens. Bekijk bijvoorbeeld welke pagina’s erg geliefd zijn onder bezoekers, bekijk op welke pagina bezoekers afhaken, enzovoorts. Juist de pagina’s waarop bezoekers uw website verlaten kunnen interessant voor u zijn. Probeer deze pagina’s te optimaliseren door teksten aan te passen, nieuwe afbeeldingen te plaatsen of een call-to-action button te gebruiken.

Door Stramark