Bij de bouw van een nieuwe website dient u met tal van verschillende aspecten rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan de vormgeving van de website, de teksten voor uw website, enzovoorts. Ook SEO, een afkorting voor Search Engine Optimization, speelt een belangrijke rol bij het behalen van resultaten met uw website of webwinkel. SEO is gericht op het verbeteren van uw posities in de zoekresultaten, waardoor er meer bezoekers naar uw website zullen komen. Des te meer bezoekers uw website trekt, des te groter is de kans logischerwijs ook op sales! Reden genoeg om SEO vanaf het maken van een nieuwe website serieus aan te pakken.

Waardevolle content aan uw website toevoegen

Een van de manieren om de SEO direct goed op uw nieuwe website toe te passen, is het toevoegen van waardevolle content aan de website. Denk bijvoorbeeld aan productomschrijvingen voor een webwinkel, informatie over de diensten die u als zakelijke dienstverlener aanbiedt, persoonlijke blogs voor een particuliere website, enzovoorts. Niet alleen is waardevolle content in het begin belangrijk, zorg er ook na de oplevering van uw website voor dat u content toe blijft voegen. Dit kan bijvoorbeeld door een blog bij te houden op uw website.

Start met linkbuilding voor uw website

Naast de mogelijkheid om SEO uit te voeren door waardevolle content aan uw nieuwe website toe te voegen, kunt u ook starten met het opbouwen van een linkbuildingprofiel voor uw website. Dit betekent dat u een link naar uw eigen website op andere websites laat plaatsen, zodat uw website waardevoller wordt voor zoekmachines. Des te waardevoller uw website voor zoekmachines is, des te hoger zult u ook in de zoekresultaten komen te staan.

Vindt u het lastig om zelf SEO uit te voeren? Laat u hierbij helpen door een internetbureau! In de afgelopen jaren zijn er steeds meer internetbureaus bijgekomen, die u kunnen helpen met SEO-strategie├źn.

Door Stramark