Tegenwoordig wordt het steeds lastiger om online op te vallen. Bedrijven bloggen en vloggen er op los en zetten alle mogelijke middelen in om zich te onderscheiden op het drukke internet. Wat vaak vergeten wordt is het gericht inzetten van bepaalde communicatiemiddelen. Hierbij is het belangrijk om te kijken hoe jij jouw doelgroep het beste kan bereiken. In deze blog worden een aantal eenvoudige online marketing tools toegelicht.

2D Animatie

Visuele content is tegenwoordig niet meer te vermijden. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat deze manier van communicatie een groter publiek trekt dan bij het schrijven van teksten. De beste manier om online een nieuwtje te delen, zoals de introductie van een nieuw product of dienst, is via een 2d animatie. Via een animatie kan een complexe boodschap in een gemakkelijke taal worden uitgelegd.

Online marketing via Social media

Bijna alle doelgroepen bevinden zich op social media. Echter, is het lastig om veel volgers te krijgen. Wanneer je wil opvallen zal je regelmatig wat moeten posten en moet je bericht er uit springen. Om de aandacht van je doelgroep te trekken kan je het beste beginnen met een vraag of nieuwtje dat je doelgroep trekt. Probeer hierbij bijvoeglijk naamwoorden te gebruiken. Daarnaast is het aan te raden om ook relevante hashtags en afbeeldingen te gebruiken. Hierdoor trek je extra publiek!

Zoekmachineoptimalisatie

Door middel van het inzetten van zoekmachineoptimalisatie zorg je er voor dat je website hoger in de ranking van Google komt. Hierbij is het als eerst van belang dat je website overzichtelijk en logisch is opgebouwd. Daarnaast ga je je website optimaliseren door middel van SEO en SEA. Het inzetten van SEO en SEA is een doorlopend proces wat uitbesteed kan worden aan online marketing bureaus.

E-mail marketing

Wanneer je een mailinglijst hebt opgebouwd is het aan te raden om te beginnen met e-mail marketing. Via een e-mail stuur je relevante informatie over je bedrijf of product naar een lijst met aangemelde e-mailadressen. E-mail marketing zorgt er voor dat je een band opbouwt met geadresseerden. Hierdoor zullen je verkopen stijgen.

Door Stramark