Word Cloud Webdesign
Het beginnen van een nieuwe website is een leuk en leerzaam proces. Zodra je zelf aan de slag gaat dan leer je super veel door alles op te zoeken en problemen zelf op te lossen. Sommige aspecten van het maken van de website is echter minder leuk, zo heb je bijvoorbeeld ook een logo nodig en dat is nog niet zo eenvoudig. Je kan natuurlijk ook zelf lekker met Paint aan de slag en iets in elkaar knutselen maar dan wordt het meestal niet mooi genoeg. Als je een beetje serieus genomen wil worden dan heb je ook een professioneel logo nodig. Die kan je daarom beter laten maken volgens ons, wellicht ken je wel iemand met grafische skills of een artistieke kennis bijvoorbeeld. Er zijn zat mensen die een logo kunnen maken voor je maar waar moet je op letten?

Kan ik het zelf doen?

Als je net begint met je onderneming of website dan zal je waarschijnlijk keuzes moeten maken omdat er nog niet veel budget is. Als dat het geval is dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk geld besparen door dingen zo veel mogelijk zelf te doen. Ook het maken van een logo is wellicht een aspect wat u zelf kunt invullen. We raden dan wel aan om programma’s hiervoor te gebruiken. Deze programma’s vergen vaak ook een investering en dat is nog een reden om het laten maken van een logo uit te besteden. Een professionele logo designer is tegenwoordig bovendien zo gevonden.

Kies een specialist

Omdat een goed logo jaren mee kan gaan raden we je aan om niet met het eerst beste concept akkoord te gaan. Kies ook voor een echte specialist die aantoonbare ervaring heeft met het maken van logo’s, het liefst neem je natuurlijk ook even het portfolio door om te kijken of de reeds gemaakte logo’s je aanspreken.

Offertes vergelijken

Er zijn in Nederland veel designers en logo makers en daardoor zijn er ook hele gidsen ontstaan waar je de offertes van verschillende designers kan aanvragen, hierdoor wordt het vergelijken helemaal eenvoudig. Meestal moet je rekening houden met ongeveer 50 tot 150 euro als het gaat om het laten maken van een professioneel logo met een aantal revisierondes.