De voordelen van Google AdWords

Waarom is Google AdWords een goed marketinginstrument?

De voordelen van Google AdWords zijn vrij eenvoudig uit te leggen. Het grootste voordeel van het inzetten van Google AdWords is dat u hiermee uw doelgroep bereikt op het moment dat zij op zoek zijn naar de producten of diensten die u levert. U betaalt slechts per klik op uw advertentie en dus bent u ervan verzekerd, mits u AdWords goed inzet, dat u voor uw marketingbudget relevante bezoekers op uw website krijgt.

Enkele andere voordelen van AdWords zijn:

 • De prijs van een klik op een AdWords advertentie wordt door Google automatisch verlaagd tot één cent boven die van uw naaste concurrent.
 • Niemand kan de toppositie onbeperkt bezet houden. De klikfrequentie, de CTR (Click Through Ratio) en de CPC, de Cost Per Click (de kosten per klik), bepalen op welke positie uw advertenties worden vertoond. De advertenties die het meest relevant zijn voor de zoekopdracht komen bovenaan te staan.
 • Google biedt adverteerders veel verschillende hulpprogramma’s die adverteerders helpen om bijvoorbeeld het ideale klikbudget te berekenen, te bepalen. Ook helpt het AdWords systeem om relevante zoektermen te selecteren voor uw AdWords campagne.
 • AdWords advertenties zijn te richten op gebruikers van Google in een bepaald land, een regio of een andere soort geografische aanduiding. AdWords advertenties zijn ook te richten op alleen sprekers van een bepaalde taal.

Het Google Adwords systeem is van nature zeer laagdrempelig in gebruik. Ondanks dat is het niet eenvoudig is om een goede AdWords campagne op te zetten.

Dit komt onder andere doordat het systeem regelmatig updates krijgt en dat er nieuwe functionaliteiten bijkomen.

Naast deze gebruiksvriendelijkheid is het belangrijkste voordeel dat het AdWords advertentiesysteem de functionaliteiten bezit om door te rekenen wat het rendement is van uw AdWords campagne. U dient hiervoor wel zelf de conversiemeting in te stellen.

Wij managen op grote schaal Adwords campagnes voor onze klanten. Vandaar dat wij door Google zijn geaccrediteerd als AdWords Qualified Company. Het inzetten van Google AdWords is bij ons de eerste stap in het geheel van zoekmachine marketing.

Wilt u meer weten over de voordelen van een goede AdWords Campagne? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

  Uw naam*

  Uw email*

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  Vul de code uit de afbeelding in
  Om CAPTCHA te kunnen gebruiken moet je plugin Really Simple CAPTCHA installeren.