Adverteren bij zoekmachines en conversie

Grip op uw budget en weten wat het rendement van uw campagne is

Advertentiecampagnes moeten rendement opleveren. Door goed de effecten van de campagne te meten krijgt u inzicht in dit rendement, ook wel return on investment genoemd (ROI).

Om een extra impuls te geven aan uw marketingactiviteiten kan het starten van een advertentie campagne bij zoekmachines zeer waardevol zijn. En dergelijke campagnes zijn goed meetbaar. U kunt duidelijk zien wat het rendement van een degelijke advertentiecampagne is.

Adverteren bij zoekmachines is onder andere een instrument om merkherkenning te stimuleren. Maar het kan ook ingezet worden voor het genereren van leads of het aanzetten tot directe online aankopen. Het merendeel van de internetgebruikers gelooft dat een toppositie in de zoekresultaten gelijk staat aan een topmerk.

Belangrijk is wat het adverteren bij zoekmachines u uiteindelijk oplevert. Doordat wij voor u de conversie van iedere campagne berekenen weet u precies wat u uitgeeft en wat het u oplevert.

Zoekmachines en ROI

Wat levert adverteren op?

Wij maken dat graag voor u inzichtelijk. Van iedere euro die u investeert berekenen wij het rendement.

Eenmaal overtuigd van de kracht van het instrument zal u snel leren waarvoor adverteren zoekmachine kan worden ingezet. Als marketing instrument kan de zoekmachine strategisch worden ingezet. Adverteren zoekmachine is ideaal om in te zetten bij kortlopende of seizoensgebonden acties. U heeft namelijk non-stop zicht op de prestaties en de investering in de advertentiecampagne. Vooral in een sterk competitieve markt wordt het rendement van uw website een belangrijk aandachtspunt. Het begrip Return On Investment duikt keer op keer op bij de toekenning van budgetten. Weten hoe je het effect van adverteren bij zoekmachines zichtbaar maakt is dan een waardevol gegeven.

J8 Zoekmachine Marketing voor adverteren bij zoekmachines

Het beheren van advertentiecampagnes bij zoekmachines is een van de specialistisch diensten die J8 Zoekmachines Marketing u kan bieden. J8 Zoekmachine Marketing weet als geen ander dat resultaat telt, adverteren zoekmachine en optimalisaties zijn aandachtsgebieden waarbij u professioneel ondersteunt zal worden. Daarnaast geven wij u duidelijk inzicht in de ROI, de Return On Investment van een campagne.

Adverteren met zoekmachines? Klik dan hier.

Adverteren en conversies

Berekenen van conversies

Door de conversie te berekenen kunt u zien hoe uw advertenties presteren aan de hand van het aantal clicks die leiden tot gewenste acties op uw site. Bijvoorbeeld directe verkoop of het invullen van een mailform, een invulformulier op uw website. We berekenen voor u het aantal clicks, het percentage dat doorklikt op uw advertentie en de kosten per conversie op trefwoord of categorie niveau.

Wij stellen deze manier van het doormeten van advertentiecampagnes gratis voor u in, zo hoeft u niet meer te gissen naar het resultaat van advertentiecampagnes. U kunt nu dus precies nagaan hoe elk trefwoord presteert.

Zo kunnen wij voor uw advertentiecampagne:

  • Het totaal aantal conversies meten van het verkeer op uw website.
  • Wij kunnen de conversies meten op trefwoord of categorie niveau, maar ook voor uw complete account.
  • De biedstrategie aanpassen op basis van uw conversie

Wilt u meer weten over adverteren en conversies? Klik dan hier en vul uw contactgegevens in.

Lees verder voor meer informatie over adverteren bij zoekmachines.