Het vinden van een e-mailprovider hoeft niet moeilijk te zijn. De meeste mensen die op zoek gaan naar een nieuwe provider weten niet zo goed waar ze op moeten letten. In dit artikel geven we jou een overzicht waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe e-mailprovider. Lees snel verder!

Betrouwbaarheid e-mail provider

Over het algemeen hoef je je niet druk te maken over de betrouwbaarheid van de server. De meeste e-mail providers hebben een sterke server die jou niet snel in de steek zal laten. We raden je wel aan om voor een grotere provider te kiezen; dan weet je namelijk zeker dat je een provider in huis haalt die investeert in de veiligheid van jouw netwerk. Dat is belangrijk, want tegenwoordig hebben steeds meer bedrijven en hackers het gemunt op het hacken van e-mailadressen.

Ben je op zoek naar een goede provider, maar weet je niet welke je moet kiezen? Neem dan eens een kijkje op: email adres aanmaken.

Kijk welke interface je het fijnst vindt

Elke e-mail provider werkt met een andere interface en daarom raden we jou aan eerst een demo te downloaden / installeren om te kijken wat je er van vindt. De interface van een e-mail programma zegt iets over de gebruikersvriendelijkheid van een emailprogramma. Daarnaast raden we jou aan te kijken naar de devices waar het emailprogramma comptabel mee is. Uiteraard wil je jouw e-mail gewoon kunnen openen op de computer, smartphone en tablet. Niet elke aanbieder biedt dit aan, waardoor we je aanraden hier na te kijken voordat je je ergens aanmeldt.