zonneboiler

Wat is een zonneboiler?
Wil je maandelijks minder betalen aan energiekosten en tevens een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving? Overweeg dan eens de plaatsing een zonneboiler!
Met een zonneboiler ben je namelijk voorzien van (eigen) warm water met behulp van de zon. Het grote voordeel hiervan is dat het je wel honderden euro’s per jaar kan schelen!

Maar hoe werkt een zonneboiler nou precies? Zonneboilers gebruiken net als zonnepanelen de energie uit de zon. In dit geval wordt er echter alleen warm water geproduceerd in plaats van elektriciteit. Een zonneboiler wordt net zoals zonnepanelen, ook op het dak geplaatst.

De zonneboiler sluiten ze aan op een soort buizenstelsel waar vloeistof in zit. De vloeistof is bedoeld voor het transporteren van de warmte door de buizen naar de boiler met leidingwater.

De boiler wordt vervolgens aangesloten als voorraadvat aan de cv-ketel. De cv-ketel verwarmt het water nog eens na. Op deze manier produceer je milieuvriendelijk warm water. Vergelijk hier zonneboiler prijzen en bespaar tot 30% op uw aankoop door offertes te vergelijken.

Wat zijn de voordelen van een zonneboiler?
Zonneboilers hebben vele voordelen, hieronder hebben we een lijstje opgesteld met positieve punten van een zonneboiler:

  1. Comfortabel warm water;
  2. Een zonneboiler zorgt voor energiebesparing;
  3. Lange levensduur;
  4. Reductie van CO2-uitstoot;
  5. Weinig onderhoud nodig;
  6. Zonneboilers zijn duurzaam.

Zijn zonneboilers goedkoper dan zonnepanelen?
Een set zonnepanelen kost al snel rond 3000 euro. Het rendement is per situatie te bepalen, maar na alle premies mag je rekenen op een terugverdientijd van 10 tot 12 jaar.

Een zonneboiler is al voor slechts 2000 euro aan te schaffen. Gemiddeld liggen de prijzen van zonneboilers rond de 2000 tot 3650 euro. Dit milieuvriendelijke apparaat zou bovendien 115 euro besparen op de gasrekening.

De levensduur van een zonneboiler ligt weliswaar vijf jaar lager dan die bij zonnepanelen. Een boiler gaat gemiddeld zo’n 20 tot 25 jaar mee. Toch verwacht Milieu Centraal dat de boilers een terugverdientijd hebben van slechts 14 jaar. Wie vandaag verwarmt met stookolie of elektriciteit kan rekenen op een terugverdientijd van slechts 7 tot 10 jaar.

Geef een reactie