Voor webwinkels is het erg belangrijk om hoog in de zoekresultaten te staan. Des te hoger u immers in de zoekresultaten staat, des te groter zal ook het aantal bezoekers van uw webwinkel zijn! Als u zorgt voor een hoge conversie binnen uw webwinkel levert u dit logischerwijs indirect meer inkomsten op. Reden genoeg om er alles aan te doen dat uw webwinkel beter scoort op de meest belangrijke zoekwoorden voor uw webwinkel! In dit artikel geven we u een aantal handige tips om een webwinkel bovenaan de zoekresultaten te krijgen.

Tip 1: zorg voor productomschrijvingen bij producten

Allereerst is het belangrijk dat u een productomschrijving bij een foto van uw product voegt. Niet alleen vergroot dit de kans dat bezoekers geïnteresseerd raken in een product, ook zult u met productomschrijvingen hoger in de zoekresultaten komen. Des te meer unieke en relevante content uw webwinkel namelijk bevat, des te waardevoller deze ook wordt voor zoekmachines.

Tip 2: begin een leuke blog voor uw webwinkel

Naast de mogelijkheid om content toe te voegen met productomschrijvingen, kunt u content via een blog aan uw website toevoegen. Plaats bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks leuke informatie voor uw bezoekers, wat te maken heeft met de producten die u in uw webwinkel verkoopt. Het is erg belangrijk dat de geschreven content relevant is voor uw webwinkel. Een tekstbureau kan u helpen bij het schrijven van de teksten voor uw blog.

Tip 3: maak gebruik van linkbuilding

Een derde aspect om bovenaan de zoekresultaten te komen is zogenaamde linkbuilding. Bij linkbuilding bouwt u een netwerk van websites waarop, die refereren naar uw eigen webwinkel. Des te meer websites over uw webwinkel spreken, des te waardevoller uw webwinkel ook wordt voor zoekmachines. Ook linkbuilding is een proces voor de langere termijn, die zal zorgen voor structureel hogere posities in de zoekresultaten.

Meer weten over slimme tips om hoger in zoekmachines te komen? Vraag ernaar bij een internetbureau uit uw omgeving!

Door Stramark