Ben jij op zoek naar een goede baan in de IT? Dan hoef je meestal niet ver te zoeken. Er zijn bijvoorbeeld meer dan genoeg IT vacatures in Amsterdam, maar ook in andere grote steden zijn er ontzettend veel banen te vinden. Het is wel van groot belang dat je voldoende ervaring hebt in de IT. Nog belangrijker is misschien nog wel de manier waarop jij je presenteert tijdens de sollicitatie. Niet iedereen is even goed in sollicitaties. Heb jij hier ook vaak moeite mee? Dan vind je hieronder een aantal tips die jij goed kunt gebruiken tijdens het solliciteren.

De juiste kleding

Welke kleding je aantrekt naar een sollicitatie is vaak ook afhankelijk van het bedrijf zelf. Bij de meeste IT bedrijven wordt er niet van je verwacht dat je in pak komt. In de meeste gevallen voldoen een nette blouse en broek al. Zo ben je formeel genoeg, maar in ieder geval niet overdressed. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je voldoende aandacht besteed aan je kleding. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om in dezelfde kleding te komen als waarmee je aan je auto sleutelt.

Een goede voorbereiding

Het allerbelangrijkste is een goede voorbereiding. Lees je bijvoorbeeld goed in over het bedrijf. Vrijwel elk bedrijf zal vragen of je iets over het bedrijf weet te vertellen of vragen hebt over het bedrijf. Je komt geïnteresseerd over als je deze vraag met een ja kunt beantwoorden. Het is daarom verstandig om op z’n minste even de website van het bedrijf door te nemen. Hier vind je alles dat je over het bedrijf moet weten. Door je goed voor te bereiden zal je een veel betere indruk maken. Je scoort op deze manier altijd wel een aantal punten.

Door Stramark