Search Engine Reputation Management (SERM)

Management van uw reputatie bij zoekmachines

Wat is Search Engine Reputation Management (SERM)?

Search Engine Reputation Management houdt in dat negatieve berichtgevingen over uw bedrijf of onderneming minder goed vindbaar worden bij zoekmachines zoals Google. Hierdoor zien bezoekers, die bijvoorbeeld op uw bedrijfsnaam zoeken, deze negatieve berichtgevingen niet direct teug bij de bovenste zoekresultaten..

Waarom zou ik gebruik maken van Search Engine Reputation Management?

Voor uw bedrijf of onderneming kunnen negatieve uitlatingen, berichten of artikelen erg schadelijk zijn. Ontevreden klanten of concurrenten kunnen via verschillende websites plaatsen wat ze willen en dit kan invloed hebben op uw reputatie. Hierdoor kan het gebeuren dat potentiële klanten, die geneigd waren te klikken naar uw website naar aanleiding van een zoekopdracht bij een zoekmachine, in de top 10 zoekresultaten negatieve berichten vinden. Hierdoor zouden zij kunnen besluiten uw website niet te bezoeken.

In plaats van negatieve berichten onderdrukken kan Search Engine Reputation Management er ook voor dienen om juist de positieve berichtgevingen naar de top 10 zoekresultaten “pushen”. Zo geeft u een positief signaal af aan potentiële klanten en bezoeken ze met een vertrouwd gevoel uw website.

Het monitoren van uw reputatie op het Internet

Voor iedere organisatie is het verstandig om de reputatie op het Internet te monitoren. Wij hebben hier professionele software voor. Hiermee kunnen wij ervoor zorgen dat, wanneer er iets over uw bedrijf, merk of product gepubliceerd wordt op het Internet, u dit direct te weten komt. Afhankelijk van de inhoud van de berichtgeving kunt u ervoor kiezen om hier wel of niet actie op te ondernemen.

Heeft u te maken met negatieve berichtgevingen rondom uw bedrijf of onderneming en is dit terug te vinden via zoekmachines? of wilt u dit juist voorkomen? Of wilt u dat wij uw reputatie op het Internet monitoren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

  Uw naam*

  Uw email*

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  Vul de code uit de afbeelding in
  Om CAPTCHA te kunnen gebruiken moet je plugin Really Simple CAPTCHA installeren.