Het beveiligen van woningen gaat doorgaans verder dan het gebruik van goede sloten alleen. Inbrekers gebruiken onder meer de klopsleutelmethode om woningen binnen te dringen. Of wat te denken van kerntrekken? Het is een inbraakmethode die al jaren zeer populair is onder inbrekers. Enkel een anti-kerntrekcilinder houdt deze inbraakmethode tegen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de beveiliging van een woning verder aan te scherpen. Naast bijvoorbeeld het vervangen van verouderde sloten, zou je ook het gebruik van een alarmsysteem kunnen overwegen. Voorheen werden alarmsystemen voornamelijk binnen luxe villa’s en bedrijfspanden gebruikt. Tegenwoordig kiezen ook steeds meer woningbezitters voor zo’n systeem.

 

Mogelijkheden van slimme alarmsystemen

Slimme alarmsystemen kunnen in verschillende vormen in huis geïnstalleerd worden. Kies bijvoorbeeld tussen een alarmsysteem die in de winkel gekocht kan worden, of een model die je zelf kunt samenstellen. Laat vooraf een analyse van je woning maken om te bepalen waar zich de beveiligingsrisico’s bevinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verouderd slot, een eenvoudig open te breken raam, enzovoorts. Bij het gebruik van camera’s is het mogelijk om deze aan te sluiten op de WiFi-verbinding in huis. Zo kunnen de beelden hiervan op afstand bekeken worden via een smartphone of tablet.

 

Alarmsystemen in huis laten installeren

Om tot een geschikt alarmsysteem voor de beveiliging van je woning te kunnen komen, kan het slim zijn om hier een slotenmaker voor in te schakelen. Een slotenmaker kan je helpen bij het in kaart brengen van de beveiligingsrisico’s. Vervolgens kunnen alarmsystemen op maat worden samengesteld door de slotenmaker, die deze eventueel ook direct kan monteren. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar! Niet alleen kunnen camera’s op het internet worden aangesloten. Vaak is het ook mogelijk om het alarmsysteem aan een particuliere meldkamer te koppelen. Op het moment dat het alarm geactiveerd wordt, zal er een beveiliger worden gestuurd om polshoogte te nemen.

Door Stramark