Zoekmachines in Nederland

De belangrijkste zoekmachines in Nederland

Welke zoekmachines zijn in Nederland de belangrijkste? Welke zoekmachine geeft de beste resultaten? Wij hebben de belangrijke zoekmachines in Nederland op een rijtje gezet met daarbij enige informatie over de betreffende zoekmachine.

Google

Op dit moment de belangrijkste zoekmachine met het grootste marktaandeel in Nederland. Het doel van Google is om de beste zoekervaring op het Internet te bieden door de informatie wereldwijd toegankelijk en bruikbaar te maken. Google heeft de grootste zoekmachine ter wereld ontwikkeld en biedt de snelste en eenvoudigste manier om informatie op het web te vinden. Google biedt gebruikers wereldwijd binnen een halve seconde relevante informatie door de index van miljarden pagina’s te doorzoeken.

Ilse

In 1996 werd Ilse, de eerste Nederlandse zoekmachine, gelanceerd in Nederland. In 2000 nam Sanoma Uitgevers (destijds VNU tijdschriften) het bedrijf over, en werd het omgedoopt tot ilse media B.V. Inmiddels behoren ook de nieuwssite NU.nl, Startpagina.nl, Overzicht.nl, Vindex.nl, Download.nl, Web-log.nl, Startgames.nl en welke.nl tot het internetnetwerk van de ilse media groep.

Vindex

Vindex is onderdeel van Ilse Media.

Altavista

Altavista van Amerikaanse origine draait al heel lang mee als zoekmachine. De structuur is duidelijk en overzichtelijk, ook handig is dat je ook op afbeeldingen, geluiden en video bestanden kunt zoeken. AltaVista is gevestigd in Sunnyvale, Californië en bezit een rijke geschiedenis van vernieuwing die wordt weergegeven in 61 zoekgerelateerde patenten. Inmiddels is Altavista overgenomen door Yahoo! en toont dus de resultaten van Yahoo!. Een top tien positie in Yahoo is dus ook een top tien positie in Altavista. Voor meer informatie, zie www.altavista.com

Zoek

Zoek.nl is een Nederlands startportaal en zoekmachine.

Live

Live is de nieuwste zoekmachine van Microsoft die op den duur MSN Search zal moeten gaan vervangen.

Ask

Geheel vernieuwde Nederlandse versie van de Ask.com zoekmachine. Met verbeterde zoektechnologie en nieuwe innovatieve hulpmiddelen.

Lycos

Lycos Nederland – onderdeel van Lycos Europa NV – is sinds september 1997 actief in Nederland. In Nederland behoort Lycos tot de Top 5 meest bezochte portals. Lycos is onder meer bekend als zoekmachine en biedt daarnaast een brede portfolio van diensten aan waarin Webhosting, communicatie en community centraal staan. (bron: www.lycos.nl)

MSN.nl

MSN geeft u als een van de grootste Nederlandse site toegang tot ruim 6 miljoen unieke bezoekers per maand. Dit is bijna 80% van de Nederlandse internetgebruikers. MSN is een onderdeel van softwareontwikkelaar en softwareproducent Microsoft. (bron: www.msn.nl)

Vinden

Vinden.nl is een meta- zoekmachine die resultaten genereert door de resultaten van andere zoekmachines te gebruiken en te combineren. Daarnaast biedt Vinden.nl diverse andere zoekmogelijkheden zoals het zoeken naar afbeeldingen en mp3 bestanden.

Zoekned

Zoekned is een zoekmachine met de mogelijkheid om per regio te zoeken. De opmaak is overzichtelijk en begrijpelijk. Vooral het zoeken op regio is interessant, zelfs de kleinste plaatsjes van Nederland zijn vermeld.

»Zoekmachines wereldwijd
»Search engines of The Netherlands