Waarom Mobiel Zo Belangrijk Is

Je vraagt je natuurlijk nu al af: wat bedoelen ze in vredesnaam met ‘Mobilegeddon’ en waarom hecht Google hier opeens zo veel waarde aan? Dat gaan we je uitleggen. In het echt is dit natuurlijk al iets wat er aan zat te komen met de opkomst van de mobiele telefoon, of ‘smartphone’. Telefoons worden steeds sneller, beter en slimmer. Tegenwoordig is een persoonlijke assistent als Siri voor iPhone eigenlijk heel erg normaal. Mensen gebruiken hun telefoon de laatste jaren steeds vaker voor andere dingen dan bellen, zoals online aankopen doen, oriënterend zoeken en nieuwsberichten te lezen. Mobilegeddon is voor google de manier om iedereen aan te sporen meer tijd te investeren in mobiel!

Wat is Mobilegeddon?

Google draait op relevantie en kwaliteit, en dit is precies waar de Mobilegeddon update naar streeft. Het gaat google er om dat iedereen zijn site optimaliseert, zodat de gebruiker daar van profiteert. Dit was overigens ook een van de weinige algoritme updates die aangekondigd werd door Google zelf. Dit geeft boven alles eigenlijk al aan hoe belangrijk het is. Armageddon voor mobile, waar niet-geoptimaliseerde sites harde klappen krijgen in de mobiele index.

Tips om je Site te Optimaliseren

Nu je dit weet, wil je natuurlijk je site volledig optimaliseren voor mobiel. We geven je alle tools die je nodig hebt!

1. gebruik ‘AMP’. Accellerated Mobile Pages zorgen er voor dat je website bijna meteen laadt, en gebruiken een versimpelde vorm html.
2. Laat je (AMP) pagina’s fetchen in Search Console voor een snellere indexatie
3. Optimaliseer je website voor smartphones (responsive design)

Natuurlijk zijn er nog veel meer technische optimalisaties. Als je niet bekend bent met coderen, of je hebt er gewoon geen zin in, is het slim om uit te besteden. Ontraction Groningen ontzorgd je volledig, en staat voor simpele en heldere communicatie. Neem vandaag nog contact op en vraag een vrijblijvend advies aan!

Door Stramark