Voor organisaties is een website onmisbaar! Met een website kun je de doelgroep van je onderneming vergroten, waarmee zeer waarschijnlijk ook de omzet hiervan groeit. Immers, met een website bereik je ook potentiële klanten uit andere delen van Nederland. Voor het ene bedrijf is een website noodzakelijker, dan voor het andere. Denk bijvoorbeeld aan een schilder uit Zuid-Holland, die weinig baat heeft bij klanten in Groningen of Friesland. Iemand die producten verkoopt is daarentegen wel geïnteresseerd in klanten uit heel Nederland. Het liefst zelfs ook uit andere landen! In dit artikel vertellen we meer over het opstarten van een website.

 

Benodigdheden voor een nieuwe website

Voordat je aan de bouw van een website kunt beginnen, zal je de nodige voorbereidingen moeten treffen. Denk bijvoorbeeld aan het afnemen van webhosting, het aanvragen van een domeinnaam, enzovoorts. Wil je meer weten over het aanvragen van webhosting? Bekijk hier de diensten die op dit vlak worden aangeboden. Vaak is een relatief klein pakket al voldoende voor een organisatie. Je wilt immers voornamelijk informatie en wellicht een aantal foto’s met anderen delen.

 

Tip: houd je domeinnaam kort en krachtig! Zo is het makkelijker om de domeinnaam met anderen te delen en is direct duidelijk wat men op je website vindt.

 

Een website laten maken en vullen met informatie

Op het moment dat je de webhosting en domeinnaam aangevraagd hebt, kun je beginnen aan het opbouwen van de website. Vaak kiest men voor WordPress als basis voor de website. Niet alleen is het relatief eenvoudig om een website met WordPress te maken, ook het onderhouden hiervan is heel eenvoudig! Voor het ontwikkelen van een website kun je een externe partij inschakelen. Datzelfde geldt voor het vullen van de website met waardevolle content. Bovenal is het belangrijk dat de stijl van je nieuwe website aansluit bij de huisstijl van je organisatie.

 

Door Stramark