Tegenwoordig wordt er steeds vaker en meer gebruik gemaakt van ICT-netwerken. Dit betekent dat deze netwerken moeten uitbreiden en goed beheerd moeten worden, omdat er anders digitale risico’s kunnen ontstaan, het risico op het lekken van informatie bijvoorbeeld. Dit kan voorkomen worden door het netwerk management uit te besteden aan een specialistisch bedrijf. Dit bedrijf zorgt ervoor dat je eventuele aanvallen voorkomt en ons op ICT-gebied zo goed mogelijk beveiligd is.

Wat is netwerkmanagement

Netwerk management omvat eigenlijk alles wat er nodig is om het netwerk goed te beheren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een regelmatige back-up’s, zodat alle bestanden dan alle tijden goed opgeslagen zijn, maar denk ook aan het beveiligen van je netwerk, zodat eventuele kwaadwillenden er niet bij kunnen. Het is tegenwoordig steeds belangrijker om je digitale informatie goed te beveiligen. Niet alleen als particulier maar vooral ook als bedrijf.

Digitale lekken voorkomen

Een goed netwerk is altijd up-to-date, er wordt regelmatig een back-up gemaakt en natuurlijk moet de beveiliging piekfijn in orde zijn. Er zijn tegenwoordig zoveel digitale risico’s dat je als bedrijf al erg snel te maken kan krijgen met vervelende hackers of mailtjes waardoor je informatie kan verliezen. Daarnaast heb je zelfs een plicht om goed om te gaan met gevoelige informatie, niet alleen die van jezelf maar vooral die van klanten natuurlijk. Er zijn talloze voorbeelden te noemen van bedrijven die data hebben gelekten daar flinkvoor hebben moeten boeten. Met goed netwerkmanagement en cybersecurity kan je dit dus ook voorkomen.

 

 

Bedrijf in het noorden? Ontdek de netwerkintegrator van het noorden

Werk je bij een bedrijf in het noorden van Nederland? Maak dan kennis met de Netwerkintegrator in het Noorden. Je kan terecht op de website Ddfr.nl (datadiensten Friesland). Een bedrijf dat alles op het gebied van netwerkmanagement, veiligheid en betrouwbaarheid voor je bij kan houden zodat je ICT-afdeling zich hier niet mee bezig hoeft te houden.

Door Stramark